Skip links

Helpie FAQ

Vanliga frågor

 • Vilket material görs ljusen av?

  100 % vegetabilisk stearin utan palmolja

 • Varför vill man köpa ljus?
  1. Skapa en mysig atmosfär: Stearinljus skapar en varm och inbjudande atmosfär som gör det perfekt för avkoppling eller för att fira speciella tillfällen.
  2. Förbättra din mentala hälsa: Stearinljus kan hjälpa dig att slappna av och förbättra din mentala hälsa.
  3. Personlig present: Ett handgjort ljus är en present som känns genomtänkt och personlig.
  4. Ge rummet en luftig känsla: Stearinljus hjälper till att ge rummet en luftig känsla genom att sprida ljus och skapa en illusion av mer utrymme.
  5. Sätta tonen för en romantisk kväll: Stearinljus skapar en romantisk stämning för en kväll med din partner eller för en dejt.
  6. Fira högtider: Stearinljus är ett viktigt inslag i många högtider, som jul och påsk, och bidrar till en känsla av tradition och samhörighet.
  7. Förbättra din sömn: Stearinljus kan hjälpa dig att slappna av för att sedan kunna sova bättre.
  8. Öka kreativiteten: En mjuk och omblandande atmosfär skapad av stearinljus kan hjälpa dig att öka din kreativitet och fokus.
  9. Ge rummet en unik touch: Du kan välja från ett brett utbud av stearinljus för att ge rummet en unik touch.
  10. Skapa en avkopplande miljö: En stearinljusbelysning kan hjälpa dig att slappna av och lämna stress och oro bakom dig för en avkopplande kväll hemma.
 • Varför ska man trimma veken?

  En veke som är trimmad till max 0,5 cm har en lägre låga. Det gör att det brinner jämnare, säkrare, får en längre brinntid och minskar risken för att sota!

 • Varför ska man undvika paraffin?

  Paraffinljus:

  • är farligt att andas in då de avger cancerogena ämnen och påverkar kroppen lika mycket som passiv rökning.
  • är sämre för miljön, då de är tillverkade av fossil olja/råolja
  • sotar när det brinner
  • är mer brandfarligt är stearinljus
 • Varför ska jag låta ljuset brinna ända ut till kanterna?

  Ljus har minne. Det betyder att de aldrig får en större smältpool än vid första tändningen. Släcker man innan poolen når kanterna bildas en ”tunnel” i mitten och brinntiden blir mycket kortare. Den har då även risk att kväva sig själv. För att undvika det låter man ljusets smältpool brinna ända ut till kanterna. 

 • Hur snabb är leveranstiden?

  Ljusen skickas inom 1-5 arbetsdagar och har därefter en leveranstid på 1-2 vardagar.

  Vid expressleverans skickas ljusen så fort som möjligt för att komma med tidigast möjliga posthämtning som sker Mån-Fre kl 15. Görs beställningen innan 15 en vardag postas dem redan nästa dag. Ljusen har därefter en leveranstid på 1 dag.

 • Kan jag hämta upp ljusen i Jönköping?

  Absolut! För att du ska kunna få ljusen ännu snabbare kan jag mötas upp inom centrala Jönköping. Det är även ett bra alternativ när man väljer en inslagning med cellofan.

 • Varför hittar jag inte ljuset jag köpte sist på hemsidan?

  Utbudet på hemsidan uppdateras hela tiden utifrån efterfrågan och säsong. Skriv till oss på Instagram så ska vi göra vårat bästa för att göra ditt ljus. Har du inte Instagram går det bra att maila oss på artly@heinevik.se. Den vanliga tiden för återkoppling via Instagram är inom 12 h och via mail fem arbetsdagar.

 • Är ArtlyHandmade ett registrerat företag?

  Ja, vi är ett företag sedan våren 2021 och är registrerade för F-skatt och moms